Hozzávalók: 3 dl tej, 12 dkg cukor, fél vanília rúd, 3 db tojás, fél citrom héja, 40 dkg ananászkonzerv, 1 dkg zselatin, 30 dkg tehéntúró, 3 dl tejszín.
A tejet a cukor felével és a vaníliával felforraljuk. A tojás sárgákat a cukor másik felével kikeverjük, majd ha a tej felforrt, habverővel történő állandó keverés mellett hozzáöntjük és forrásig hevítjük. A tűzről levéve reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd bele keverjük az ananászkonzerv levében feloldott zselatint. Az elkészített krémet jól lehűtjük, közben az ananászt apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk a krémhez. Belekeverjük az áttört tehéntúrót . Végül lazán hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszín kétharmad részét. Ezután talpas poharakba töltjük, hűtőszekrénybe téve jól lehűtjük. Tálaláskor a megmaradt tejszínhabbal díszítjük.
|