Hozzávalók a tésztához
5 egész tojás
5 evő kanál porcukor
5 evő kanál liszt
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
A tészta elkészítése: az 5 tojássárgáját, a porcukor, és a vaníliás cukorral habosra keverem.
Hozzá keverem a lisztet, amihez hozzá adtam sütőport, és óvatosan
hozzá keverem a felvert tojások habját. Majd beleöntöm a kerek
tortasütő formába .
És forró sütőbe megsütöm, és ha kihűlt, akkor 2 felé vágom.
Hozzávalók a krémhez
50dkg zsíros túró
25dkg porcukor
25dkg ráma margarin
1 csomag Gála vanília puding, amit nem kell főzni
2dl hideg tej
1 citromhéj
Párszem mazsola a díszítéshez
1 csomag gyümölcsös zselé
1 üveg őszibarackbefőtt
A krém elkészítése: a porcukrot, és a rámát habosra keverem, majd hozzá adom a pudingot
amit a tejjel elkevertem,az áttört túrót és a citromhéját,majd.
összekeverem habverővel jó habosra a tölteléket.
Majd ezt a tölteléket rákenem a félbe vágott tortalapra.
És ráhelyezem a másik tortalapot, aminek a tetejére helyezem a
felezett őszibarackot, és leöntöm az olvasztott gyümölcs zselével.
Mazsolával díszítem a torta túrókrém oldalát.
Hideg helyen tárolom.
|