Hozzávalók
1 kg krumpli
4 gerezd fokhagyma
1 pici fej vöröshagyma
15 dkg liszt
1 dl tejföl
só
bors ízlés szerint
tálaláshoz
fokhagymakrémmel ízesített tejföl
reszelt sajt
elkészítés
A vöröshagymát ,és a nyers krumplit megpucoljuk és lereszeljük kis lyukú reszelőn.
Előbb a vöröshagymát kezdem reszelni,és ehhez hozzá adom az 1dl tejfölt,
a fokhagymanyomón átnyomott gerezdeket,sót , őrölt borsot, és erre reszelem a krumplit,
és közben folyamatosan kevergetem a hagymás tejföllel, hogy ne barnuljon be a krumpli,
a tejföltől és a vöröshagymától megtartja a szép világos színét.
Majd hozzá adunk annyi lisztet, hogy lágy masszát kapjunk.
Kevés olajon, tenyérnyi nagyságú adagokban kisütjük,és melegen fokhagymás tejföllel,
és reszelt sajttal tálaljuk.
|