Tészta:
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 tojás
12.5 dkg margarin
1 cs. sütőpor
1 ek. kakaó
Kókuszos töltelék:
6 tojásfehérje kemény habja
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
Sárga krém:
6 tojássárgája
3 ek. Liszt
3 dl tej
12.5 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 db tej csokis tortabevonó
Elkészítés:
A sütőporos lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat, és összegyúrjuk.
2 lapra nyújtjuk.
Az egyiket kikent, lisztezett közepes tepsibe fektetjük.
A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, ráöntjük a tésztára.
Erre jön a tészta másik fele, és előmelegített sütőben kisütjük.
A kihűlt tésztára jön a sárga krém:
Ehhez a tejet felforraljuk, és beleöntjük, a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, és sűrűre főzzük.
Ha kihűlt, hozzá keverjük a habosra kevert Rámát.
Tetejét tej tortabevonóval leöntjük.
|